donderdag 14 april 2011

191 ontwikkelingsprojecten in Kunduz voltooid

In de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn 191 projecten om het gebied tot ontwikkeling te brengen afgerond. Het gaat onder meer om de verbetering van infrastructuur en onderwijs.

Dat heeft het Afghaanse ministerie van Plattelandsrehabilitatie en Ontwikkeling gemeld. De projecten omvatten de aanleg van 158 kilometer weg, de bouw van 1275 bruggen en duikers, waaronder een hangbrug, het graven van 559 waterputten en de aanleg van waterreservoirs.

Er werden daarnaast 60 alfabetiseringscursussen gestart en tien centra opgeleverd waar tapijten geweven kunnen worden. Verder zijn twee scholen gebouwd, met 8 en 16 klaslokalen, zijn naaicursussen opgezet en 700 naaimachines gedistribueerd.

De projecten werden uitgevoerd in verschillende dorpen in de districten Chahar Dara, Ali Abad, Khan Abad, Qal-e-Zal, Dasht-e-Archi en Imam Sahib en in de omgeving van Kunduz-Stad.

De kosten van de projecten bedroegen 246 miljoen en 311 duizend afghani en kwamen voor rekening van het ministerie van Rurale Rehabilitatie en Ontwikkeling (MRRD).

De voltooiing van een waterleidingnet in het district Ali Abad in de aangrenzende provincie Balkh heeft 750 gezinnen op het platteland toegang gegeven tot veilig drinkwater.

Dit waterleidingnet bevat een diepe drinkwaterbron, en twee 14 kilometer lange wateropslagplaatsen met een capaciteit van 60.000 liter. Er is een generator bij geïnstalleerd met een handpomp met een capaciteit van 20 kilowatt. De werkzaamheden aan het project zijn afgerond in een jaar.

Van de projecten zijn er 165 uitgevoerd in het kader van het Nationale SolidariteitsProgramma (NSP) van het MRRD.

De resterende projecten werden ingevuld door andere nationale programma’s van het ministerie van Landbouw Rehabilitatie en Ontwikkeling (MRRD).

Het ministerie zegt dat de projecten 117.515 gezinnen op het platteland toegang hebben gegeven tot fundamentele menselijke behoeften.