zaterdag 26 maart 2011

Leiders district Imam Sahib bespreken projecten met ISAF

Functionarissen van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht hebben afgelopen week een ontmoeting gehad met Wally Sahib Wardahk, de gouverneur van Imam Sahib, een district in het uiterste noorden van de provincie Kunduz.

Dat heeft een woordvoerder van de ISAF-veiligheidsmacht verklaard. Er werden plannen besproken om het gebied verder tot ontwikkeling te brengen.

Het ISAF-team bestond uit de commandant en gevechtsadviseurs van de B Compagnie, 2nd Battalion, 18th Infantry Regiment, 170th Infantry Brigade Combat Team.

Ze bespraken op 22 maart met de gouverneur huidige en toekomstige plannen die de plaatselijke gemeenschap ten goede moeten komen. Naast Wardahk waren functionarissen van de Imam Sahib High School aanwezig.

De ontmoeting vond plaats in het gebouw waarop eerder dit jaar een zelfmoordaanslag plaatsvond waarbij tientallen mensen de dood vonden.

De aanwezigen bespraken de voltooiing van twee muren om de school die de leerlingen moeten beschermen tegen geweld en die de meisjes buiten het gezichtsveld van de ISAF-militairen moeten houden.

De school ligt meteen achter een gevechtspost van de internationale veiligheidsmacht, en een afscheiding was een eerste vereiste van plaatselijke leiders.

Wardakh zei “dat het zekerstellen dat de studentes beschermd zijn tegen geweld en omgang met de Amerikaanse strijdkrachten erg belangrijk is voor ons”.

De ISAF en de districtleiders bespraken ook de mogelijke vestiging van een controlepost van de Afghaanse Ge├╝niformeerde Politie om een plaatselijke brug te bewaken tegen aanvallen van opstandelingen.

Soldaten van de compagnie zullen doorgaan plaatselijke leiders te ontmoeten om te helpen het onderwijs op te bouwen en structurele en economische stabiliteit voor de burgers van Imam Sahib te bewerkstelligen.