vrijdag 30 december 2011

Nieuwe brug in Chardara in Kunduz geopend

Met de opening van een nieuwe brug in het dorp Rahmat-Bay in het district Chardara in de provincie Kunduz is het transportprobleem voor 20.000 families opgelost.

Dat heeft het Afghaanse persagentschap Bakhtar News woensdag gemeld. De brug ligt over de rivier de Chardara en is met steun van Duitsland in een jaar gebouwd. Het project heeft een miljoen dollar gekost.

De brug heeft een lengte van 72 meter en een breedte van 6 meter en lost de transportproblemen voor 20.000 families op.

Tijdens de openingsceremonie van de brug zei Mohammad Anwar Jegdelak, de gouverneur van de provincie Kunduz, dat de brug een belangrijke rol speelt in de economische vooruitgang van de bevolking.

Hij zei volgens Bahktar verder dat de brug de inspanningen toont van de overheid om openbare voorzieningen te verbeteren en vrede te verzekeren.

Chardara is een district in de provincie Kunduz in het noorden van Afghanistan. De provincie wordt voor de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO geleid door Duitsland.

Samenwerking Duitsland
De commandant van het Duitse Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Kunduz zei dat zijn land verder zal gaan om samen te werken met Afghanistan.

Momenteel wordt van hulp uit Duitsland 6,5 kilometer weg geasfalteerd en een brug gebouwd langs de weg in het district Chardara in Kunduz ter waarde van 6,5 miljoen dollar. Dit project zal in 1 jaar voltooid zijn.